Ukrayna ekonomisine Türk dopingi

Gökmen Mert KURAL

Rus Rejimi’nin işgal ettiği Ukrayna’nın ekonomisine Türkler yatırım yapıyor. 2022 yılı Şubat ayında başladığı Rus işgalinin üzerinden bu yana Ukrayna’ya gelen yabancı sermayenin boyutu belirlendi. Ukrayna ekonomisine güvenen yatırımcılar arasında ilk sırada Türkler oldu. İşgalin başladığı 2022 yılından bu yana Ukrayna’da 2 bin 652 yabancı şirket kurulurken, ilk sırada Türk yatırımcılar liderlik etti. Türk girişimciler Ukrayna’da 354 şirket kurarak gelen yabancı yatırımın yüzde 13’ünü karşıladı.

POLONYA, ABD, ALMANYA, AZERBAYCAN İLK 10’DA

İkinci olan Özbek vatandaşları 274 yeni şirket kurarken, yüzde 10’luk paya sahip oldu. Üçüncü sırada Polonya vatandaşları dikkat çekti. Polonyalılar 193 işletme kurarak yüzde 7’lik pay alırken, dördüncü sırada ABD, listede beşinci sırada ise Kazakistan vatandaşları yer aldı. İlk 10’da olan diğer ülkeler ise Almanya ve Azerbaycan dikkat çekti.

EN BÜYÜK YATIRIMCILARDAN BİRİ BAYRAKTAR

Ukrayna’daki en önemli yatırımcılardan biri de adına şarkılar yazılan Bayraktar İHA ve SİHA’larını üreten Baykar Makine. Türk şirketi Ukrayna’da 100 milyon dolarlık yatırım kararı almıştı. Rus yönetiminin vurma tehdidinde bulunduğu yatırımın en geç 2025 yılında hayata geçmesi bekleniyor. Bu yatırımla 300 kişiye iş imkanı verilecek.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Taksim escort